Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VALİ DOĞAN ÇADIR KAMPTA KALAN SURİYELİLERİ ZİYARET ETTİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan,

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Yayladağı ilçemizde muhtarlar ile buluşma toplantısı gerçekleştirdi.

Bugün saat 11.00’de Yayladağı Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan,  kurum il müdürleri ve muhtarlarımız katıldı.

Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan Vali Doğan, “Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda düzenli olarak gerçekleştirilen Muhtarlar ile toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Hatay’daki görevime başladığım andan itibaren ilçe ziyaretleri yapıyorum. Bu ziyaretlerde hem ilçeyle ilgili bilgi alıp, hem de muhtarlarımızla buluşuyoruz. İlçelerimizdeki sorunları yerinde görüp, çözüm yolları araştırmak için bir araya geliyoruz. Sorunları çözüme kavuşturmak için bu toplantılara kamu kurum temsilcisi arkadaşlarla birlikte yapıyoruz. Yayladağı sınır ilçemiz, özelikle 2011 yılında başlayana Suriye krizi ile birlikte yoğun göçe maruz kalmış. Bundan dolayı kendi içinde var olan sorunlarla birlikte bu sorunlarda birleşince birtakım sıkıntıların çıkması olağan. Yayladağı’nın karayolu ile ilgili hususunda gelirken gördüğüm ve geçen hafta Bakanımızla birlikte görüştüğümüz kadarıyla yolun altyapı çalışmaları bitmiş. Yolun %80’i tamamlanmış durumda. Yolda trafik güvenliği ile ilgili işaretleme sıkıntıları var. Bunları da tekrardan ilgili yetkili arkadaşlar gözden geçirecekler. 2019 yılında yolun tamamlanması elzem gözüküyor. Yayladağı ilçemizde eğitimle ilgili sorunlar var. Hatay ilimiz bazında eğitime büyük yatırım yaptık. 173 okul, 2245 derslik yapıyoruz. Yayladağı’nda sağlıkla ilgili sorun yok hastanemiz mevcut. Tarım ve sulamayla ilgili ürün çeşitlendirmesi yapılması tütünden, çileğe geçiş yapılmış olması önemli bir husus. Bu arada da dünya ekonomisiyle birlikte Türkiye ekonomisi de zorlu bir süreçten geçiyor. Kaynaklarımızı ve yatırımlarımızı yeniden değerlendiriyoruz. Aynı zamanda üreten bir toplumuz.” dedi

Toplantıya katılımlarından dolayı her bir muhtarımıza ayrı ayrı teşekkür ettiğini kaydeden Vali Doğan, gerçekleştirilen buluşma toplantısının halkımıza, ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu ve sözü muhtarlara bıraktı.

Muhtarlara söz vererek gelen talep ve şikayetleri dinleyen Vali Doğan, ilgili kurum müdürlerine talimatları vererek bir sonraki buluşmaya kadar sorunların çözülmesini istedi.

Vali Doğan toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede “Sorunları karşılıklı olarak konuşmuş olduk. İlgili kurum temsilcisi arkadaşlarımıza gereken talimatları verdik. Geçmişe dönüp baktığımızda Türkiye’nin geçmişe göre refah seviyesinin yükseldiğini görüyoruz. Hizmet vermek için buradayız. Bütçemiz çerçevesinde sorunları çözeceğiz. “ dedi

Yayladağı ilçemizdeki muhtarla buluşma toplantısının ardından 4300 Suriyeli misafirin kaldığı Yayladağı Geçici Barınma Merkezini ziyaret eden Vali Doğan, Suriyeli misafirlere devletimiz tarafından yapılan eğitim, sağlık, barınma ile ilgili sunulan hizmetleri yerinde inceledi.

Vali Doğan barınma merkezinde Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce’den brifing almasının ardından toplantıya katılan Suriyeli temsilcilerden beklenti ve isteklerini dinleyip bir süre sohbet etti.

Son olarak barınma merkezinde bulunan okul öncesi eğitim verilen, aynı zamanda kütüphane olarak da kullanılan merkezi gezerek öğrencilere hediyeler veren Vali Doğan, konteynırda kalan aileleri ziyaret etti.