Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ AMANOSLARIN ZİRVESİNDE ANILDI

Hatay’ın Belen İlçesine bağlı

Sarıkamış Şehitleri Amanosların zirvesinde anıldı

Hatay’ın Belen İlçesine bağlı Atık Yaylasında Amanosların zirvesinde Sarıkamış Şehitleri için anma yürüyüşü düzenlendi.

1.Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı dolayısıyla, Amanosların zirvesinde düzenlenen “Gençlik Şühedanın İzinde” anma yürüyüşüne Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekbir ve Marşlarla başlayan yürüyüş tören alanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Sarıkamış türkülerinin seslendirilmesiyle devam etti.

Törende konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Sarıkamış’ın tarihi şanlı zaferlerle dolu Türk Milletinin savaşmadan düşmanı karşı durmanın ve geri dönmemenin adı olduğunu söyledi.

Vurucu “Şehitlerimizin al kanlarıyla yazdığı kanlı kahramanlık destanı Sarıkamış’ta bembeyaz destan dönüşmüştür” dedi.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın ise yaptığı açıklamada “Bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesi tarihimizde yaşanmış hadiselerin yeniden hatırlanması ve vatan müdafaası esnasında canını seve seve ve gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi anmak adına büyük ehemmiyet arz ediyor. Gönüllerimizi, yüreğimize titreten çeşitli tarihi olayları da yaşadık, onlardan biride 104 yıl önce 90 Bin şehidimizin şahadetine sebep olan Sarıkamış  Harekatı olmuştur. Bu harekat Allahuekber  Dağlarında 90 Bin yiğidimizin şehit olmasına sebep olmuştur.” dedi.

Baskın, Düzenlenen etkinlik kapsamında başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere vatan müdafaası yolunda gözünü kırpmadan şehit olan yiğitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Tören sonunda Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Belediye Başkanı Adnan Vurucu tarafından katılımcılara çorba ikram edildi.