Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEDENİYETLER KOROSU YARGITAY ÜYELERİNİ MEST ETTİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan,

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Yargıtay’ın 150. Yıldönümünde, Yargıtay Başkanlar Kurulu Toplantısını ilimizde gerçekleştirmek üzere Hatay’da bulunan Yargıtay Başkanları için düzenlenen akşam yemeğine iştirak etti.

12 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 19.30’da Antakya Ottoman Palace Otel’de düzenlenen akşam yemeğine onur konuğu olarak katılan Vali Doğan ve Eşleri Hanımefendi Doğan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyet ile birlikte aynı Otelde düzenlenen Hatay Medeniyetler Korosu’nun konserine katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Vali Doğan “ İlimizi ziyaret ederek iki günlük Başkanlar Kurulu Toplantı programınızı yapmak için Hatay ilimizi tercih etmeniz ve sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. İlimizin tanıtımı için ciddi anlamda katkı sağladınız. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından “ Gastronomi Yılı” olarak ilan edildi. Gastronomi denilince de akla komşu ilimiz Gaziantep’le birlikte Hatay’ımız gündeme gelmektedir. Umarım bu iki günlük süre içerisinde bu lezzetleri tatma imkanı bulmuşsunuzdur. Ben tekrardan Sayın Yargıtay Başkanımıza zatı alileri başta olmak üzere tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum.” dedi

Ardından kısa bir konuşma yapan Yargıtay Başkanı Cirit “ Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Başkanlar Kurulu Toplantımızı bu yıl tarih ve kültür şehri, doğal güzellikleriyle tanınan medeniyetlerin buluştuğu gastronomi şehri Hatay’da gerçekleştirdik. Burada çok iyi bir şekilde ağırlanarak güzel iki gün geçirdik. “ dedi

Üç semavi dinin mensubu olan farklı meslek gruplarından Hataylı vatandaşlarımızın bir araya gelerek oluşturduğu Koro, Anadolu’da izler bırakan kültürlere ait değişik yörelerimize ait birbirinden güzel ezgileri farklı dillerde seslendirmesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde gerçekleşen konser boyunca izleyicilere zaman zaman duygu dolu anlar, kimi zaman da hareketli türkülerle keyif dolu dakikalar yaşatan Koro, izleyenlerden büyük alkış ve tebrik aldı.

Programa Hatay Valisi sayın Rahmi Doğan ve eşi hanımefendi Gülden Gülizar Doğan ile birlikte, Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ve eşi Hanımefendi Cirit, Yargıtay Başkanlar Heyeti, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin , İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve eşleri  hanımefendiler katıldı.