Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DÜNYA’DA SADECE 1 ÖRNEĞİ OLAN CAMİ İBADETE AÇILDI

İskenderun’da uzun yıllardır sahil

İskenderun’da uzun yıllardır sahil şeridine yapılması düşünülen cami İskenderun Belediyesi ve hayırsever iş adamı Recep Atakaş’ın girişimleri ile İskenderun’a kazandırıldı.

Osmanlı-Selçuklumimarisi ile modern mimari bir araya getirilerek yapılan ve hayırsever iş adamı Recep Atakaş’ın eşi Nihal Atakaş’ın adı verilen cami, cuma namazı ile ibadete açıldı. 3 bin kişi kapasiteli cami sahil kenarında deniz doldurularak inşa edildi.

İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, sahil şeridine yapılan caminin bir benzerinin sadece Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan cami olduğunu, Nihal Atakaş Camisi’nin ise o caminin bir büyüğü olduğunu söyledi.

Şekerci, “Bugün İskenderun için çifte bayram. Hem cuma günü hem de İskenderun’un en büyük camisinin ibadete açıldığı gündür. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle camiyi yaptıran hayırsever iş adamı Recep Atakaş’a teşekkür ediyorum. Camimiz ibadete açıldı resmi açılışı ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacaktır” dedi.Dünya’da sadece 1 örneği olan cami ibadete açıldı