Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Hatay Valisi Sayın Rahmi

Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, “Çalışan Gazeteciler Günü “dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1961 yılından bu yana 10 Ocak günü, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.
Tarafsız, özgür ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü vardır. İletişim hızı ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu dünyamızda medya gücü, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamanın hâlâ en önemli araçlarından biridir.
Bununla birlikte iletişim teknolojilerinin bireysel kullanım oranındaki hızlı artış, yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medya olarak adlandırılan yeni bir olguyu günlük hayatın içerisine dâhil etmiştir. Sosyal medya faktörü, basının faaliyet ve etki alanını genişletmenin yanında yanlış ve taraflı algı oluşturmanın bir aracı olarak da kullanılabilmektedir.
Bu açıdan her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olması, basının sorumluluğunu daha da artırmıştır. Keza gelişen anlık durum ve olaylar karşısında toplumsal dinamiklerin zamanında vereceği refleks ve doğru sosyal tepkiler hayati derecede önem kazanmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” ilkesinden hareketle her şart altında çalışmalarını sorumluluk bilinci içerisinde sürdüren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”