Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIŞ’A HAZIR MISIN ?

Kış için önleminiz aldınız

Kış için önleminiz aldınız mı ?  Hastalılklara yakalandığımız  soğuk havalarda bağışıklık sisteminiz ne durumda ?

Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin en etkili yollarından biri ‘’dengeli ve yeterli’’ beslenmektir.

Öğünlerimizin besin çeşitliliği yönünden zengin olması güçlü bir bağışıklık sistemi için vazgeçilmez bir unsurdur.

Her besin farklı besin öğesi içerir, ancak hiçbiri hepsini aynı anda ve ihtiyacımız olan miktarlarda içermez. Yani sadece belli besinleri tüketmek, aynı zamanda diğer besinlerin sağladığı faydalardan mahrum kalmak demektir. Bu nedenle sağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli adımlarından biri besin çeşitliliğidir.

KIŞ HASTALIKLARINDAN KORUYAN GIDALAR

Kış sebzelerinden brokoli,lahana,brüksel lahanası,havuç,kırmızı lahana ,karnabahar,marul,yeşil biber,roka ,sarımsak,soğan,meyvelerden portakal,kivi,mandalina,greyfurt,elma özellikle A,C,E,B6 vitamini ve çinko, selenyum minerali bakımından zengin olduğu için günlük beslenmemizde yer alması gereken besinlerdir.

Vücudumuz normal ısı düzeyine ulaşmak için fazladan enerjiye ihtiyaç duyar. Bu durum yemek yeme isteğimiz artmasına neden olur, dolayısıyla yüksek enerji veren karbonhidratlı gıdalar tüketilir. Bu tarz beslenmeyi alışkanlık haline getirmek bu dönemde hızla kilo artışına neden olabilir. Kışın alınan kiloların diğer bir nedeni de hareketlerimizi kısıtlayan olumsuz hava koşullarıdır.+

KIŞ DEPRESYONUNUN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ‘’OMEGA 3 ‘’

Güneş ışığının azalmaya başlaması, yoğun iş temposu gibi nedenler kışa girerken depresyon eğilimini arttırabilir. Omega-3 yağ asitlerinin, özellikle de DHA’nın tüketimi antidepresan etki göstererek kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor

GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK İÇİN  ’’SIVI  TÜKET ‘’

Havalar soğudu bu yüzden susamıyorum, dediğini duyar gibiyim. Fakat  yaz aylarındaki kadar önem verip her gün 2- 2,5 lt su tüketelim. Yeterli miktarda su içilmezse vücuttan sıvı kaybı gerçekleşir.

Çay, kahve, kola, kakao gibi kafein içeren içecekler yerine bağışıklık sistemimizi de destekleyen ekinezya, ıhlamur, kuşburnu, ada çayı ve bol limonlu bir yeşil çay gibi bitki çaylarını tercih edelim

HAYATINA HAREKET KAT ,BAĞIŞILIĞIN GÜÇLENSİN

Yapılan birçok araştırma kilo fazlası olan kişilerin bağışıklık sisteminin daha zayıf olduğunu ve fazla yağ dokusunun bağışıklığı olumsuz etkilediğini göstermiştir. Siz de sağlıklı ve yeterli beslenmenin yanı sıra düzenli olarak yapacağınız egzersizlerle kilo kontrolünüzü sağlayabilir, bu sayede hem yaşam kalitenizi, hem de bağışıklık sisteminizi koruyabilirsiniz.