Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSKENDERUN BAHÇEŞEHİR ÖĞRENCİSİ SEVİM MISTIKOĞLU‘’ÇALIŞTIRAN PEDALLAR’’ PROJESİYLE TÜRKİYE FİNALLERİNE KALDI

Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin ,SAMSUNG

Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin ,SAMSUNG ELECTRONİCS Sponsorluğunda  5.sini düzenlediği ‘’Samsung Geleceğin Mucitleri ‘’ bilim yarışmasının ön jüri elemeleri tamamlandı. Yarışmaya 2.000 civarında proje katılmış ve  ‘’Çalıştıran Pedallar’’   projesiyle ilk 10’a giren İskenderun Bahçeşehir Koleji öğrencisi Sevim MISTIKOĞLU, Samsung İnovasyon Merkezinde ilk 3’ün belirleneceği son jüri elemsine katılacak.  Proje Danışmanlığını Fen Bilimleri Öğretmeni Mahmut REYHANİ’nin yaptığı  ‘’Çalıştıran Pedallar’’ projesi ve diğer finale kalan projeler, finallerde sunumlarını hazırladıkları maketler ve/veya proje videoları eşliğinde yapacaklar.

İskenderun Bahçeşehir Koleji 7. Sınıf öğrencilerinden Sevim MISTIKOĞLU,  ‘’Masa başında sürekli çalışan insanların yaşadıkları problemlerden (hareket olmadığından kan basıncı değişimi /azlığı ,kalple ilgili problemler , damar tıkanıklığı ,baş ağrısı vb. ) yola çıkarak başlattıkları projede ; bu sıkıntıları çözmek/azaltmak ,işlerini aksatmamaları ve işlerin zamanında yapılması için sandalyenin altına küçük bir pedal yerleştirmişler, belli zamanlarda sandalye altındaki pedalın öne çekilerek hem iş rutinini devam ettirmek, hem de sürekli oturmaktan kaynaklanan problemlere çözüm olacak nitelikte bir projedir.’’ diyerek, projesi hakkında bilgi verdi.

Proje aşamasında kalp ve damar hastalıkları doktorları başta olmak üzere uzmanlardan yardım aldıklarını belirten Mıstıkoğlu, bu alandaki bilim dergileri ve internet sitelerinden de  faydalandıklarını söyledi.

Fikri hür, kendine özgüveni olan, yaşayarak öğrenen ve bilim çalışmalarıyla ön plana çıkan öğrencilerimizi bilimi insanlığın faydası için kullandıkları yaratıcılıklarıyla  göğsümüzü kabarttıkları ve gururlandırdıkları için  tebrik ediyor, Samsung  İnovasyon Merkezinde önümüzdeki günlerde yapılacak olan finallerde başarılar diliyoruz.