Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya’da “Peygamber ve Gençlik” konferansı

Anadolu Gençlik Derneği Hatay

Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şubesi’nin düzenlediği ‘Şuur Dersleri’ etkinliğine bu hafta konuşmacı olarak Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Dr. Necmettin Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, Antakya Temsilcisi Mehmet İncecik, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Şuurlu Öğretmenler Derneği Hatay Şube Başkanı Recep Bilgin, Din-Bir-Der Hatay Şube Başkanı Selim Demirli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Defne Müftüsü M. Emin Eneç, geçmiş peygamberlerden ve sahabelerden örnekler vererek “Hz. Peygamber ve Gençlik” konusunu anlattı.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in gençlere çok önem verdiğini dile getiren Müftü Eneç, Allah Resulü 13 yıllık Mekke mücadelesi sonunda İslam değerlerine bağlı bir gençlik inşa etmiştir. Şimdi öyle bir hale geldik ki Müslüman mı Münafık mı belli değil Allah’ım esirgesin. Onun için gençliği Efendimiz gibi yeniden inşa edeceğiz. Hayatımızı Kur’an’a göre şekillendireceğiz” dedi.

Defne Müftüsü M. Emin Eneç konuşmasını şöyle sürdürdü; Kuranı Kerim, Hz. Âdem’in çocukları Habil ile Kabil’i örnek gösteriyor. Onlar gençti, Kabil Habil’i öldürdü. Şimdi gençlik bundan örnek alacak, ibret alacak ve kavga etmeyecek. Habil gibi diyecek ki ‘sen bana zarar verecek olsan ben elimi kaldıracak değilim’ diyerek barışçı olacak. Bu olaylardan ibret alacağız ve iki kere aynı delikten ısırılmayacağız.

İnsan Allah’ını, Peygamberini bilip, Allahtan korkarsa meleklerden üstün olur. Aksi durumda Kur’an-ı Kerim’in tabiriyle nankör, aceleci, zalim, cahil olur. O yüzden Kur’an’ımıza, sünnetimize, Allah’ımıza bağlı olacağız.

Son olarak İslam’ı yaşarken bu dünyadaki imtihanlarımızda ne kadar dik durdursak derecemiz o kadar artar diyen M. Emin Eneç, Cenabı Hakk’ın yanında hangimizin daha kıymetli olduğu, hanginizin harama bulaşmayıp helal ile meşgul oluşumuza Allah’a kul oluşumuza bağlıdır.

Cenabı Allah bizi Peygamber ahlakı ile ahlaklandırsın ve onlar gibi yaşamayı bize nasip etsin. Bize İslam şuuru verip razı olduğun kullardan eylesin. Şu Anadolu Gençliğin salonunu Dârü’l-Erkam eylesin” diye dua ederek konuşmasını tamamladı.