Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayallerdeki Asi Nehri gerçekleşiyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Asi Nehri’ne arıtılmış su vermeye başlayan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nde peyzaj çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Asi Nehri’nde özlenen tabloyu sunmada büyük katkı sağlayan Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük membran kapasiteli tesisten Asi Nehri’ne saniye 110 litre temiz su verildiğini aktaran HATSU, fiziki inşaat, elektrik ve teknik ekipmanların yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte peyzaj çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Atık suların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99.99 giderim verimi ile Asi Nehri’ne deşarj edildiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, ayrıca Asi Nehri yatağına döşenen dev kanalizasyon borularıyla Asi’ye akan atıksuları bertaraf edildiğinin altını çizdi.

Gezi Teknesi Asi’de Yerini Aldı

Gezi teknesinin kirli sulardan arındırılmış Asi Nehri’nde yerini aldığını duyuran Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Döşediğimiz dev kanal hatları ile atık suları bertaraf ettiğimiz Asi Nehri’ne, yapımını tamamladığımız Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük membran kapasiteli atıksu arıtma tesisinden temiz su deşarjımız saniyede 110 litreye çıkmış durumda. Hedefimiz saniyede 200 litreye ulaşmak. Hatay için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.