Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Gastronomisi Tv 360 ekranlarında

Kentin tarihi, kültürel, sosyal

Kentin tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik zenginliklerini hem yurt içi hem de yurt dışında tanıtan Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) TV 360 ekranlarında yayınlanan Pazardayız programında bu güzellikleri paylaştı.

Lokman Dağ’ın hazırlayıp sunduğu ve her hafta Türkiye’nin farklı bir şehrinde ekranlara gelen programın bu haftaki durağı Hatay oldu.

Harbiye’deki semt pazarında çekilen programda yörenin eşsiz lezzetlerinden olan Arap kebabı, kabak borani ve patatesli köfteyi tanıtan vatandaşlar, damak çatlatan bu lezzetlerin güzelliğini paylaştı.

Programın ilerleyen dakikalarında bir ilk yaşandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın büyük çabalar sonucu kötü koku ve kirli görüntüden arındırdığı Asi Nehri’nde, tekne gezisi esnasında künefe çeviren Şef Celil Erkan unutulmaz anların yaşanmasına vesile oldu.

LOKMAN DAĞ HERKESİ HATAY’A DAVET ETTİ

İki sene önce de bir program için Hatay’a geldiğini ve o zamanki Asi ile şimdiki Asi’nin çok farklı olduğunu ifade eden program sunucusu Lokman Dağ, “Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük arıtma tesisini yaparak Asi’yi kötü kokudan ve kirli görüntüden arındırmış. Temizlenerek yeni görünüme kavuşan Asi Nehri’nde şu anda teknelerle gezinti yapabiliyoruz. İlerleyen günlerde gondollarla da aynı gezintiyi yapabileceğiz” diyerek herkesi Hatay’ın güzelliklerini görmeye davet etti.