Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Ata İlk Ders Zilini Çaldı

Hatay Valisi Sayın Erdal
Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılışı vesilesiyle Antakya İlçesi Haydar Mursaloğlu İlkokulunda düzenlenen açılış programına katıldı.
17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 09.30’da Haydar Mursaloğlu İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Ata’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J. Alb Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Talim Terbiye Kurulu Üyesi Hasan Kavgacı, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, kurum müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp Antakya Haydar Mursaloğlu İlkokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden programda, son sınıf öğrencilerinden bir grup öğrenci tarafından, okula bu yıl başlayan 1. sınıf öğrencilerine sembolik olarak ‘hoş geldiniz çiçeği’ verildi. Okulun 3. sınıf öğrencilerinden bir öğrenci grubu ise “Ay Yıldızlı Bayrağım” gösterisini sundular.
Ardından 3.sınıf öğrencisi Hena Gümüş ‘’Yeni Ders Yılı’’ adlı şiiri seslendirdi. Yine 3. Sınıf öğrencilerinden Ömer Kutay Alkan ise ilköğretim Haftası ile ilgili duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Antakya Haydar Mursaloğlu İlkokul Öğretmeni Azize Alkan ise İlköğretim Haftası konulu bir konuşma gerçekleştirdi.
Protokol konuşmalarında ilk olarak mikrofona gelen İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan yaptığı konuşmada;‘’Bugün Hatay’da 400.000 öğrencimiz, 22.000 öğretmenimiz ile yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kitap dağıtımını tamamladık. 8. sınıftan 9. sınıfa geçen 28.000 öğrencimizi sorunsuz bir şekilde sınıflarına yerleştirdik. Okullarımızı ve sıralarımızı yeni eğitim ve öğretim yılı için hazırladık. Artık bundan sonraki söz sınıfa giren öğretmenlerimizdedir. Sayın Valimizin başkanlığında ilimizde bu iklimi hep birlikte tesis ettik ve bu sayede ilimizin eğitim başarı grafiği her geçen sene daha da yükseldi. Bu vesileyle 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını hayırlı olmasını diliyor, öğrencelerimize yeni yılda başarılar diliyorum.’’ dedi.
Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığını temsilen kürsüye gelen Talim Terbiye Kurulu Üyesi Hasan Kavgacı yaptığı konuşmasında “Eğitim camiamız yaklaşık 1 milyon öğretmen ve 18 milyon öğrenci ile birçok ülkenin nüfusundan daha büyüktür. Bu bizim için büyük bir sorumluluktur. Çocuklarımız önce Yaradan’ın bize emaneti, ailelerin bize emaneti, milletimizin bize emanetidir. Öğretmenlik bu emanete hakkıyla sahip çıkabilmek ve onlara bu yolda rehberlik edebilmektir. Bize emanet olan çocuklarımızın yeni eğitim ve öğretim yıllarının hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmenlerimize de yeni emanetlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Velilerimiz emanetlerinizin emin ellerde olduğunuzu biliniz” dedi.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Ata, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlamanın sevincini ve coşkusunu yürekten paylaştığını, yeni eğitim yılının ilimiz ve ülkemizin tüm çocukları için başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ettiğini dile getirerek sözlerine başladı.
 Bugün yurdumuzda yaklaşık 18 milyon, ilimizde ise 400 bin civarında öğrencimizin okula başlayacağını ifade eden Vali Ata, ‘Eğitim, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen etkenlerden biri, belki de en önemlisidir. Bir ülkenin gelişmesi ancak bilim, sanayi, sağlık, ulaşım, sanat gibi her alanda topyekûn bir kalkınmayla mümkündür. Eğitim de bu kalkınmanın lokomotifi gibidir. Gelecekte bilimde teknikte daha ileri gitmek, sağlıkta, ulaşımda daha kaliteli bir hizmet almak, sanatta, sporda dünya çapında değerler ortaya koymak istiyorsak; bugün geleceğimizi şekillendirecek o insanları iyi yetiştirmeliyiz.” dedi
Vali Ata “Bir ülkenin ancak eğitim yolu ile kalkınabileceğini, eğitimin toplumların geleceğinin güvencesi olduğunu çok iyi bilen Büyük Önder Atatürk daha o yıllarda bu gerçeği, kurtuluş savaşının ardından söylediği şu sözlerle ifade etmiştir: “En Mühim Ve Feyizli İşlerimiz Milli Eğitim İşleridir. Milli Eğitimde Mutlaka Muzaffer Olmak Lazımdır. Bir Milletin Hakiki Kurtuluşu Ancak Bu Suretle Olur.” Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan örnekliğiyle, milli eğitimde başarılı olabilmek için son yıllarda genel bütçeden en fazla pay eğitime ayrılarak eğitim yatırımlarına hız verilmiş, eğitim alanında büyük başarılar sağlanmıştır.
“Türkiye genç nüfusa sahip bir ülkedir. Öğrenci sayımız Avrupa’daki birçok ülkenin nüfusundan fazladır. Bu anlamda geleceğin büyük Türkiye’si için önemli bir potansiyel taşıyan gençlerimize, çocuklarımıza gelişmiş ülkelerdeki gibi daha iyi eğitim vermek en büyük hedefimiz olmalıdır. Bizler de bu bilinçle ilimizde gerçekleştirdiğimiz eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam etmekteyiz.  Bu kapsamda 2017 yılında 81 okul 492 derslik, 2018 yılında 21 okul 151 derslik bitirilerek eğitim öğretime açılmıştır. 127 okul 1481 derslik ise devam eden eğitim yatırımlarımızı oluşturmaktadır. Devletimiz çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim almaları için tüm imkânları seferber etmesine rağmen, özellikle göç alan illerimizde ve şehir merkezlerinde hâlâ okul ve derslik ihtiyaçlarımız bulunmaktadır. Eğitimin kalitesini belirleyen faktörlerden biri de şüphesiz ki sınıf mevcutlarıdır. Bugün derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalaması 26 iken ilimizde bu sayı 29.5’tir. Devam eden yatırımların tamamlanmasıyla da bu sayının 27’ye düşmesi öngörülmektedir. Ayrıca yine bu konuyla ilgili olarak 226 okulumuzda da ikili eğitim yapılmaktadır. Hedefimiz tüm okullarımızın fiziki şartlarını ve sınıf mevcutlarını iyileştirmektir. Bu vesileyle buradan hayırseverlerimizin de eğitim yatırımlarına katkıda bulunmalarını beklediğimizi bir kere daha belirtmek istiyorum.
Değerli öğretmenler ve sevgili öğrencilere seslenen vali Ata “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine çıkmanın tek bir yolu bulunmaktadır, o da eğitime önem vermekten geçmektedir. Gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, çağdaş ülkeler seviyesine çıkmamız o derece kolay olacaktır. Değerli öğretmen arkadaşlarım, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi sizlere emanet ediyoruz. Onları hayata sizler hazırlayacaksınız. Bir anlamda geleceğimiz sizin ellerinizde şekillenmektedir. Bu ağır ve bir o kadar önemli görevi yerine getirirken öğretmenlerimizin büyük bir titizlik ve özveriyle çalıştıklarını iyi biliyorum. Sizlerden beklentimiz, öğrencilerinizi severek onları vatanını, milletini seven, dürüst, çağdaş, insan haklarına saygılı, kültürlü, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesi ve milletine faydalı birer fert olarak yetiştirmenizdir. Eğer sizler görevinizi tam olarak yapar, çocuklarımızı iyi yetiştirirseniz, atamızın emaneti olan Türkiye cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak, devletimiz güçlü, milletimiz ise daha müreffeh ve mutlu olacaktır. Sevgili öğrenciler, bu gün, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın büyük heyecanını; okulunuza, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza kavuşmanın, okula başlamanın sevincini yaşıyorsunuz. Bilmenizi isterim ki tüm çabamız, sizlerin iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi sağlamak ve sizlere iyi bir gelecek hazırlamak içindir. Sizlere tavsiyem, derslerinize sınıf geçmek için değil, öğrenmek için planlı ve düzenli bir şekilde çalışmanız ve bol bol kitap okumanızdır.  Öğretmenlerinizi, anne ve babalarınızı, büyüklerinizi dinleyin. Ailelerinizin, devletimizin, öğretmenlerinizin beklentilerini boşa çıkarmayacak şekilde çalışarak başarılı olun ve yararlı birer fert olarak toplumdaki yerinizi alın. Bu konuda sizlere inanıyor, güveniyoruz.
Değerli Veliler, eğitim ve öğretimin önemli bir parçası da sizlersiniz. Eğitim öğretimin çocuklarımız için kendini, insanları, dünyayı tanıma; yeteneklerini ve potansiyelini fark etme ve kendini gerçekleştirme süreci olduğunu unutmamalıyız. Her çocuk farklı ve özeldir. Bu sebeple öğretim yılının daha başındayken çocuklarımızı daha çok kendi hırslarımız ve kişisel hayallerimiz doğrultusunda gelişen bir yarışa sokmamamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Çocuklarınızın ilk öğretmenleri olarak sizler, bundan sonra eğitim öğretim konusunda uzman olan öğretmenlerimize güvenmeli ve onların talepleri doğrultusunda öğrencilerimizin eğitimine destek olmalısınız. Çocuklarınızla her konuda yakından ilgilenmeli, öğretmenlerini zaman zaman ziyaret ederek onların ders ve davranışları konusunda bilgi almalı, okullarımızın her türlü eğitsel, sosyal ve kültürel çalışmalarına destek vermelisiniz. İdareci, öğretmen ve veli diyalogunun en üst seviyede olduğu okullarımızda biliniz ki çok başarılı sonuçlar alınmaktadır.” dedi
“Bildiğiniz gibi tamamen insani gerekçelerle ilimizde bulunan Suriyeli misafirlerimizin çocukları eğitimlerine ilimizde kurulan geçici eğitim merkezlerinde başlamıştı. Suriyeli çocuklar, Türk eğitim sistemine entegrasyon çalışmaları kapsamında üç yıldır aşamalı olarak geçiş yaptıkları resmi okullarımızda eğitimlerini sürdürmektedirler. İlimizde 77 geçici eğitim merkezinde 28.553 öğrenci, resmi kurumlarımızda ise 31.811 olmak üzere toplam 60.364 Suriyeli öğrenci bulunmaktadır. Daha önce sokağınızı, hastanelerinizi, ekmeğinizi bölüştüğünüz Suriyeli misafirlerimizle şimdi de okullarınızı paylaşıyorsunuz. Bu vesileyle gösterdiğiniz anlayış ve hoşgörüden dolayı sizlere teşekkür ediyor, tüm dünyaya örnek olan misafirperverliğiniz için sizleri kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerken, ilköğretim haftasını kutluyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.’’ dedi.
 Konuşmaların ardından Vali Ata, öğrenciler ile birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini çalarak ders yılının açılışını gerçekleştirdi. Sonrasında sınıfları gezerek okulun fiziki durumu hakkın da bilgiler alan Vali Ata, öğrenciler ile sohbet ederek ders kitaplarını inceledi.
 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.