Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlara Ücretsiz Halfeti Turu

  T.C. Kalkınma Bakanlığı

 

T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen,  Belen Kaymakamlığına bağlı “Belen Kadın Toplum Merkezi-2” projesi kapsamında 29-30 Ağustos 2018 tarihleri arasında, yıl içerisindeki çeşitli kurslara katılan kursiyerler ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla tespit edilen toplamda 45 bayan vatandaşımızın katılımı ile Şanlıurfa gezisi düzenlendi.

 

Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM; Gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, Fırat Nehri’nin masmavi suları altında kalan tarihi dokusu ile büyüleyici güzelliğe sahip Halfeti’de tekne gezisi, sular altında kalan Savaşan Köyü’ne ait evler ve sular altında kalan Cami’si, Rum Kalesi, asma köprüye ve ardından Hz. Eyyup Peygamberin çilehanesi, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yer olan Halil-ül Rahman yani Balıklıgöl’ü, Ayn Zeliha Gölü, Urfa Kalesi ve Surları ileŞanlıurfa’nın tarihi çarşısını dolaşılarak akşam saatlerinde Urfa’nın Dünyaca meşhur Sıra Gecesi’nekatılım sağlandığını belirtti.

 

Kaymakam Abdulaziz AYDIN, ilçemizde bu tür gezi programlarıyla daha önce ilk, orta ve lise öğrencileri ile ve halkımızın değişik kesimlerine hitap eden yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlendiğini hatırlatarak, ülkemizin tarihi ve turistik yerlerin gezilmesini sağladıklarını ifade ederek gezi de görev alan ve emeği geçenlere teşekkür etti.