Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’den dolmuş güzergahı açıklaması

Toplu taşımacılığın kamu hizmeti

Toplu taşımacılığın kamu hizmeti olması, sürekli ve sürdürülebilir olması, vatandaşların toplu taşım taleplerinin hızlı, ekonomik ve konforlu bir şekilde karşılanması ve yasal düzenlemeler gereği engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz olarak ulaşım hizmetinden yararlanma haklarını kullanabilmeleri gerekliliklerinden yola çıkan İdaremiz, Toplu Taşıma Rehabilitasyon Çalışmaları kapsamında Dönüşüm Projeleri hazırlamakta ve UKOME Kararları alarak projeleri uygulamaya geçirmektedir.

Dönüşüm sürecinin ilk olarak başladığı Harbiye Bölgesinde toplu taşıma faaliyeti gösteren ve HBB’nin projesine karşı olan esnaf tarafından, İdarenin yapmış olduğu çalışmalar ve UKOME Kararları ile ilgili birçok dava açılmış olup; Hatay İdare ve Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinin konu ile ilgili yürütmeyi durdurma istemine red kararlarına karşın yalan ve asılsız beyanlarına devam ederek proje baltalanmaya çalışılmaktadır.

Harbiye Bölgesindeki esnaf sabah 7:00’dan akşam 22:00’e kadar 358 araç ile gün içerisinde toplam 662 sefer yaparak toplu taşıma faaliyeti gösterir iken dönüşüm süreci sonrasında sabah 7:00’dan akşam 24:00’a kadar yeni eklenen 2 güzergah (Hastane ve Yeni Harbiye Hattı) da dahil olmak üzere 67 araç ile günde toplam 300 sefer yaparak mevcut yolculuğu taşımaları planlanmış; bu sayede trafik yoğunluğunun azaltılarak güzergahların merkezi noktalara yönlendirilmesi sağlanmış bununla beraber kaliteli ve kurumsal bir toplu taşıma sistemi oluşturulması, şoförler arasında var olan rekabet ortamının, mevcut yolcu kavgalarının önüne geçilmesi öngörülmüştür. Tur sayılarının dönüşüm öncesi mevcut güzergahlarda %65 oranında azaltılmasının sonucu olarak da bire bir araç değişimi yapan araçlarında da aynı oranda sefer sayılarının düşürülmesi kaçınılmaz olmuştur.

Dönüşüm öncesinde 1 araç günlük ortalama 1,5 ile 2 sefer arasında sefer yaparken; dönüşüm süreci ile bire bir araç değişimi yapan dolmuşların hazırlanan çalışma programı ve sefer saatleri kararında belirtilen günlük en fazla 2 sefer yapmaları kuralını dikkate almadan, UKOME Kararlarına karşı gelerek gün içerisinde 6 ile 8 sefere çıkarak Dönüşüm Projesine katılan şoförlerin haklarını gasp etmektedirler. Dönüşüme katılmayan araçlar UKOME Kararlarına uymayarak kolluk kuvvetleri tarafından uygulanan kanuni cezalar ile mağduriyet yaşadıklarını iddia ederek projenin kendilerini yok etmek için hazırlanmış olduğu gibi yalan ve asılsız beyanlar ile bölgede kaos ortamı yaratmaya çalışmaktadırlar.

Oysa ki dönüşüme katılarak maddi yükümlülük altına giren, araç sayılarını projede belirtilen şekilde azaltıp araçlarını yenileyen, düzenli ve kurallı bir sistem içerisinde toplu taşıma hizmeti vermek isteyen esnaflarımızın; kurallara uymayan, oluşturulan sistemin işleyemez hale gelmesi için yalan ve asılsız beyanlarda bulunan esnaflar tarafından hakları gasp edilmektedir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız da yaşanan sıkıntılardan mağdur olmaktadır. Oluşturulan Proje ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok iken projeye katılım göstermeyen bir takım kooperatif üyeleri manipülasyonlarla süreci baltalamaktadır.

Dönüşüm projesi kapsamında belirtilen uygulamalar projesi tamamlanan, projesi üzerinde çalışması devam eden her bölge için aynı kural ve kaideler çerçevesinde hazırlanmaktadır. Uygulamalarımız il genelinde tüm kooperatifler tüm bölgeler için aynı şartlarda gerçekleştirilecek olup; başta vatandaşlarımıza kaliteli, ekonomik, düzenli, modern ve konforlu toplu taşıma hizmeti verilmesi aynı zamanda toplu taşıma esnafımızın en fazla verim ve en az maliyetle bu işi yapması hedeflenmektedir.