Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

16. Yüzyılda isyanı bastırmak için yapılan köprü restore edildi

Canpolatoğlu İsyanını bastırmak için

Canpolatoğlu İsyanını bastırmak için Amik Gölü üzerine Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan köprü Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek eski görünümüne kavuştu.

16. Yüzyılda Canpolatoğlu isyanını bastırmak üzere bölgeye gönderilen Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan köprü yeniden tadilat yapıldı.

Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde 16. Yüzyıldan günümüze kalan Muratpaşa Mahallesinde bulunan tarihi Muratpaşa Köprüsü yeniden tadilat yapılarak eski görünümüne kavuştu.

200 metre aralıkla yapılmış 2 köprü olan Muratpaşa Köprüsünün uzunluğu 200 metre ve 16 gözden oluşuyor.

Köprünün yapımından dolayı mutlu olduğunu belirten Muratpaşa Mahalle Muhtarı Hasan Donat, Muratpaşa Köprüsü Bin 500’lü yılların sonunda Bin 600’lü yılların başında Canpolat İsyanını bastırmak için Kuyucu Murat Paşa tarafından yapıldığını söyledi.

Donat “Köprümüz 16 gözlü 200 metre uzunluğunda olmak üzere iki adet köprüden mevcut. Daha önceden Amik Gölü olduğu için buraların tamamı suyun altında idi, zamanın şartlarında bir köprü yapılarak gölün ve dere yataklarının, taşkınları geçmek için bu köprü yapılmış.Burası 2018 yılı içerisinde 6 Milyon TL civarı bir rakamla 6-7 aya gibi bir sürede bu şekile getirdi, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kendi bütçesiyle yapılan tarihi köprünün mahallelerine  ayrı bir güzellik ve görünüm kattığını belirten Donat, köprünün doku yapısını bozmadan eski şekli korunarak yapıldığı için mutlu olduğunu söyledi.