Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kanallar nasıl tıkanıyor, en büyük örneği

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel müdürlüğü(HATSU), hatalı kullanım sonucunda yağmur suyu hatlarında oluşan tıkanıklıkların giderilmesi adına temizlik çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kent genelinde yağmur suyu hatlarında bakım ve onarım çalışmalarına devam ettiğini belirten Genel Müdürlük, yapılan temizlik çalışmaları sırasında çıkarılan plastik şişe, plastik bardak, naylon poşet, çocuk bezi ve gıda paketleri gibi atıkların vatandaşlarda şaşkınlık yarattığını belirtti.

Temizlik çalışmalarının gece-gündüz demeden sürdüğünün altını çizen İdare, yağmur suyunun sürükleyip tıkanmalara sebebiyet veren atıkları temizleyerek su tahliyesinin daha kolay sağlandığını aktardı.

Su tahliyelerinin daha kolay sağlanması için yağmur suyu hattı ve tıkanmaların meydana gelmemesi adına hatlara mazgalların yerleştirildiğine de dikkat çeken HATSU, yağmursuyu ızgaralarının çöp alanı olmadığını hatırlatarak, vatandaşların çöp atma konusunda daha duyarlı davranması gerektiğine vurgu yaptı.