Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

50 Yaşından sonra bilgisayarda kod yazıyorlar

Çocukların bolca vakit geçirdiği

Çocukların bolca vakit geçirdiği aile büyüklerinin, çocukları yeni teknoloji çağında daha iyi anlamasını amaçlayan proje “Yıllara sitem etmeyin PayaSte’e gelin”  hayata geçirildi.

Nine ve dedelerimiz günümüz çağında çocuklarla daha iyi vakit geçirmesi hedeflenen projede 50 yaş üzeri aile büyüklerimizin çocukların dünyasını daha iyi anlaması ve neler öğrenip nasıl uyguladıklarını gözlemleyebildikleri eğitim amaçlı derslerle robotik kodlama derslerine girdi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’nın desteği ile açılan ülkemizde tek ve ücretsiz robotik kodlama eğitimi veren Paya Stem’in çocuklar üzerinde büyük etkileri olduğu göz ardı etmek mümkün değil.

Stem koordinatörünün bu etkinlik hakkında verdiği demeçte  “PayaStem Merkezimizde Doğa ve Bilim Kampının sonuna doğru yaklaşırken ‘Yıllara sitem etmeyin PayaStem’e gelin’ etkinliğimizi gerçekleştirdik. Nesiller arası kodlama köprüsü kurmak için 50 yaş üzeri velilerimize kodlama eğitimi verdik. Etkinlik sonunda onların da değerli nasihat ve hayat tecrübelerini dinledik. Bu eğitimde temel hedefimiz evlerinde torunlarıyla en çok vakit geçiren dedeler ve nineler olması münasebetiyle onların böyle bir farkındalığının oluşması çocuklarımızın bilime olan ilgisinin artmasına sebep olacaktır.” dedi.